۲۶ مهر ۱۳۹۸، ۱۴:۵۹

در نشست ظرفیت ارتباطاتی و رسانه‌ای اربعین مطرح شد

نهضت اربعین موجب گسترش عدالت‌خواهی در جهان شده است

نهضت اربعین موجب گسترش عدالت‌خواهی در جهان شده است

سیدضیا هاشمی گفت: نهضت جهانی اربعین موج عدالت‌خواهی را در جهان گسترش داده و تاثیر رسانه‌ای خود را در فراگیر کردن گفتمان عدالت گذاشته است.

به گزارش خبرگزاری مهر، در این نشست، اساتید و فعالان رسانه‌ای چون محمد اسعد الغنی از عراق، سید حسن خان از آفریقای جنوبی، هالی دیکو از ساحل عاج، سیدضیا هاشمی مدیرعامل خبرگزاری جمهوری اسلامی، شفیعی مدیرعامل موسسه مطبوعاتی ایران، سعید صمیمی نژاد، فراس الیاس از عراق، عادله گریتس از آفریقای جنوبی، مصیب نعیمی سردبیر روزنامه الواق، سیدمحمد رضا خوشرو عضو هیات علمی دانشگاه صداوسیما، فتلاوی از عراق، امیر خوراکیان معاون فرهنگی و محتوایی مرکز ملی فضای مجازی و.. به سخنرانی پرداختند.

مدیرعامل خبرگزاری جمهوری اسلامی در این نشست گفت: ماجرای کربلا یک رویداد بود و حماسه حضرت زینب سلام الله علیها یک اقدام رسانه ای برای رساندن پیام عاشورا  که در اربعین به سرانجام رسید.

سیدضیا هاشمی افزود: هر فرد در راهپیمایی اربعین یک رسانه است و می تواند حصر رسانه ای غرب را بشکند. اگر گفتمان عاشورای ۶۱ منجر به پیروزی انقلاب اسلامی در سال ۵۷ شد، نهضت جهانی اربعین موج عدالتخواهی را در جهان گسترش داده و تاثیر رسانه ای خود را در فراگیر کردن گفتمان عدالت گذاشته است.

سیدمحمدرضا خوشرو عضوهیات علمی دانشگاه صداوسیما نیز گفت: ۹۵درصد رسانه های دنیا برخورد صحیحی با بزرگترین اجتماع تاریخ ندارند و ۳مواجهه با اربعین را در دستور قرار می دهند.

خوشرودر تشریخ ۳رویکرد رسانه های غربی افزود: در این اجتماع، ۲۵میلیون نفر شرکت می کنند و بخش عمده ای از رسانه ها سعی در بایکوت خبری این رویداد بزرگ رسانه ای دارند.

وی افزود: در حرفه خبرنگاری و رسانه، ۷ارزش خبری وجود دارد که عمده آن ها شامل دربرگیری، شگفتی، شهرت و.. در این رویداد وجود دارند اما رسانه هایی که ادعای حرفه ای بودن دارند سعی در ندیدن آن دارند.

عضو هیات علمی داشگاه صداوسیما مواجهه دوم رسانه های عمده جهان با اربعین را تخفیف این رویداد دانست و گفت: تعدادی از رسانه ها واقعه سالانه راهپیمایی اربعین را پوشش می دهند اما در حد یک اجتماع کوچک چند ده نفری تقلیل می دهند. برخود سوم، تحریف این اتفاق بزرگ خبری است در حدی که اجتماع را یک واقعه سیاسی یا فرقه گرایی جلوه دهند.

خوشرو وظیفه رسانه ها و مردم را فعال شدن در امر رسانه دانست و گفت: بهترین شیوه برخورد با تحریف، تقلیل و بایکوت خبری اربعین، فعال شدن مردم به عنوان شهروند خبرنگار و کنشگران فعال اجتماعی است. اگر تنها یک پنجم زائران اربعین در شبکه های اجتماعی فعال باشند، با ۵میلیون رسانه و خبرنگار مواجه می شویم و فعالیت آن ها در شبکه های اجتماعی اربعین را به ترند جهانی تبدیل خواهد کرد.

معاون مرکز ملی فضای مجازی نیز در این نشست گفت: برای بهرهمندی از ظرفیت های فضای مجازی در حادثه اربعین ابتدا باید شرایط کنونی رابسنجیم و سپس نسبت به تکمیل آن برنامه ارائه کنیم.

خوراکیان گفت: ۵مرحله در شناخت وضع فعلی مهم است که اولین مورد آن، استخراج موضوعات است. به عنوان نمونه، رهبرمعظم انقلاب می فرمایند اگر اربعین شناخته شود، قرآن و احکام اسلامی شناخته شده اند. از سخن رهبر انقلاب می توان به اهمیت موضوعات مرتبط با اربعین پی برد.

خوراکیان، تولید محتوا و پشتیبانی محتوایی از تولیدات کاربران و فعالان فضای مجازی در مساله اربعین را مرحله دوم حرکت در وضع موجود دانست و درباره مرحله سوم گفت: محیط شناسی در کار فعلی خیلی مهم است. ظرفیت های رسانه ای مانند توییتر، فیس بوک و.. با هم تفاوت هایی دارند و باید برای هریک برنامه خاص خود داشت.

شبکه‌سازی و شناخت قابلیت‌های فنی نیز محورهای دیگر مورد اشاره خوراکیان در این نشست بود که در تشریح آن‌ها گفت: اگر موضوعات شناخته شد، محتوای خوب تولید شد و محیط شناسی صورت گرفت اما شبکه سازی و شناخت قابلیت های فنی مورد توجه قرار نگرفت، کار به سرانجام نمی رسد. با شبکه سازی، پیام تولید شده پخش و تکثیر می شود و قابلیت های فنی چون ربات ها و بات ها می تواند در این زمینه موجب تسریع و تسهیل انتقال پیام شود.

خوراکیان گام اصلی و اثربخش را با توجه به شناخت وضع موجود در تاسیس و مدیریت بسترهای ارتباطی بومی و متعلق به جوامع اسلامی و شیعی دانست و گفت: حرف حق را نمی شود با ابزار استعمار بیان کرد. مخالف استفاده از فناوریهای نوین نیستم اما وقتی نظام سلطه که ابزارهای ارتباطی را دراختیار دارد با حرف حقی که مخالف نظاراتش است مواجه شود، بایکوت، تحریف و حذف را در دستور قرار می دهد و حتی میتواند یک نرم افزار را از گوشی شخصی کاربری که خلاف نظر او دارد حذف کند.

معاون مرکز ملی فضای مجازی اظهار کرد: تا ابزار و وسایل ارتباطی یا اصطلاحا پلتفورم بومی و متعلق به نظام اسلامی و شیعی در اختیار نداشته باشیم نمیتوانیم با اطمینان از عملیات رسانه ای برای نشر نظرات حق خود مطمئن شویم و برای جهانیتر شدن پیام اربعین در فضای مجازی، باید نسبت به این مساله اهتمام ورزیم.

کد خبر 4750054

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha