۱۷ آذر ۱۳۹۹، ۱۱:۳۹

نایب رئیس شورای عالی اخلاق پزشکی خبر داد:

کدهای اخلاق پزشکی مرتبط با کووید ۱۹ آماده تصویب است

کدهای اخلاق پزشکی مرتبط با کووید ۱۹ آماده تصویب است

نایب رئیس شورای عالی اخلاق پزشکی کشور با اشاره به روند رو به رشد پژوهش های اخلاق پزشکی در کشور از نهایی شدن کدهای اخلاق پزشکی مرتبط با کووید ۱۹ در شورای عالی اخلاق پزشکی کشور خبر داد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت بهداشت، جلسه علمی مجازی «بررسی وضعیت پژوهش های اخلاق پزشکی» با همکاری شورای عالی اخلاق پزشکی، گروه آموزش پزشکی فرهنگستان، مرکز تحقیقات اخلاق و تاریخ پزشکی و پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد.

دکتر باقر لاریجانی، نایب رئیس شورای عالی اخلاق پزشکی کشور، با این مقدمه که روند پژوهش های اخلاق پزشکی در کشور متناسب با چالش های زمانه و نیازهای جامعه رو به رشد است، اظهار داشت: مباحث اخلاق پزشکی به سبک امروزی، دانشی جوان در کشور ما است، اگرچه مسایل اخلاقی پیشینه ای طولانی در فرهنگ ما دارند.

نایب رئیس شورای عالی اخلاق پزشکی کشور با توجه به ساختار حوزه سلامت، آموزش، پرورش و ارائه خدمات را بحث های مطرح در حوزه اخلاق پزشکی دانست و گفت: تحقیقات متناسب با این بسترها صورت می گیرد و چالش های جدید نوعی موضوع آفرینی در این بحثها هستند.

وی با بیان اینکه امروزه در حوزه اخلاق پزشکی متناسب با شرایط دنیا و کشور، تحقیقات در مورد ویروس کووید-۱۹ و چگونگی ارائه خدمات در این بیماران مطابق با موازین اخلاقی، همچنین بحث های مرتبط با توزیع واکسن در حال پیگیری است، تاکید کرد: کدهای مرتبط با کووید-۱۹ و مباحث مربوطه در شورای عالی اخلاق پزشکی کشور آماده تصویب و نهایی سازی است.

استاد ممتاز دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به شباهت چالش های اخلاقی منطقه، افزود: تجربیات مرکز تحقیقات اخلاق و تاریخ پزشکی به عنوان مرکز همکار سازمان جهانی بهداشت، الگوی مناسبی برای کشورهای منطقه بوده و زمینه ساز افزایش همکاری های بین المللی و گسترش تحقیقات است.

در ادامه این وبینار دکتر امیراحمد شجاعی، عضو هیات علمی گروه اخلاق پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران، با ایراد سخنرانی با عنوان نقش نظری مجله ایرانی تاریخ و اخلاق پزشکی در پیشبرد اخلاق پزشکی در بیمارستان ها، گفت: یکی از رسالات مجلات علمی پژوهشی، علاوه بر ترویج و گسترش دانش کمک به کاهش مشکلات و معضلات محیطی و پیرامونی در سطوح ملی و بومی است.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران خاطرنشان کرد: مجله ایرانی تاریخ و اخلاق پزشکی فرصتی فراهم آورده است تا انتشار نتایج پژوهش ها در زمینه هایی همچون کدهای اخلاقی، حریم خصوص و رازداری، آموزش اخلاق پزشکی، حرفه مندی، تنش های اخلاقی، حقوق بیماران، تعهدات اخلاقی، ایمنی بیمار، ارتباط موثر با بیمار، کرامت انسانی و ... بتواند به حل مشکلات بومی و پیشبرد مفهوم اخلاق پزشکی در محیط های بالینی کمک کند.

در ادامه این وبینار علمی، دکتر مهشاد نوروزی، محقق ارشد مرکز تحقیقات اخلاق و تاریخ پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران افزایش روند استفاده از روش‌های تجربی و پژوهش‌های کمی و کیفی در حوزه اخلاق پزشکی و تغییر اخلاق پزشکی از تحلیل فلسفی هنجاری به سمت افزایش درگیری روش‌های تجربی را در این زمینه قابل توجه خواند.

در بخش دیگر این وبینار دکتر امیرحسین مردانی، پژوهشگر ارشد علم اطلاعات و دانش شناسی نتایج مطالعه علم سنجی پژوهش های اخلاق زیست پزشکی ایران در پایگاه های استنادی را تبیین کرد و گفت: پژوهش های اخلاق زیست پزشکی در ایران به موضوعات پژوهشی متنوعی می پردازند و جهت های پژوهشی مختلفی را نشان می دهند.

مردانی گفت: نویسندگان ایرانی بر مفاهیم اخلاق در پژوهش، حقوق بیماران و پیوند اعضا تمرکز بیشتری داشته اند و اولویت های برتر پژوهش های زیست پزشکی ایران نشان داد در مقایسه با  موضوعات نظری، پژوهشگران ایرانی غالباً بر موضوعات عملی و کاربردی تأکید بیشتری دارند.

این پژوهشگر علم اطلاعات و دانش شناسی تاکید کرد: شرکای اصلی و قدرتمند در پژوهش های اخلاق زیست پزشکی ایران، پژوهشگران فعال از چند کشور مشخص هستند که شبکه همکاری ها را منسجم‌تر نگه می دارند، در همین رابطه نیاز است پژوهشگران ایرانی به توسعه پایدار همکاری‌ علمی برای جذب مؤسسات حاشیه ای و کم ارتباط تر و شناسایی موضوعات پژوهشی مشترک با پژوهشگران کشورهای منطقه توجه کنند تا حداکثر پیوندهای بالقوه و ممکن را در شبکه همکاری ها به فعالیت برسانند.

کد خبر 5089801

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha