۹ فروردین ۱۴۰۰، ۱۲:۴۶

رئیس میراث فرهنگی ساوه:

عملیات مرمت مسجد جامع ساوه آغاز شد

عملیات مرمت مسجد جامع ساوه آغاز شد

اراک- رئیس اداره میراث ‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان ساوه از آغاز مجدد عملیات مرمتی مسجد جامع ساوه با اعتباری بالغ بر ۱۱۴ میلیون تومان در سال جاری خبر داد.

رضا ایاز در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: مرمت مسجد جامع ساوه با اعتباری بالغ بر ۱۱۴ میلیون تومان در دستور کار است و در این راستا عملیات بندکشی و اندود ضلع جنونی، بدنه‌های فرسوده و کاهگل عایق بام به متراژ ۱۴۰۰ متر، خالی کردن بندهای فرسوده و بند کشی مجدد، تعویض آجرهای فرسوده و بخش‌های مورد نیاز انجام خواهد گرفت.

ایاز با اشاره به اهمیت مسجد جامع ساوه به لحاظ معماری و قدمت تاریخی، اظهار کرد: مسجد جامع ساوه قدمتی هزار ساله دارد و به عقیده کارشناسان امر به نظر می‌رسد که مسجد اولیه بر بنای قدیم‌تری ساخته شده است به این معنی که از مصالح مسجد قدیمی‌تر یا بنای قدیمی‌تری مانند آتشکده در معماری مسجد شبستانی استفاده شده و در واقع ۱۷ لایه تاریخی در داخل گنبدخانه و فضای همجوار آن گواهی بر این مدعاست.

رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی ساوه با بیان اینکه مسجد اولیه در واقع مسجدی شبستان‌دار بوده است و عمده مصالح به کار رفته در آن خشتی بوده است، افزود: شواهد حاکی از آن است که دوره ساخت مسجد شبستانی به سبک خراسانی و رازی مربوط به دوران آل‌بویه یا دیلمان است و پس از دوره آل بویه و استقرار سلجوقیان، عملیات ساخت ایوان‌سازی و مناره در مسجد جامع ساوه نیز آغاز شده و واقع از قرن ۶ هجری این مسجد دارای ایوان، گنبد، گنبدخانه و مناره شده است.

وی با اشاره به وجود دو منار و طاق‌بین در دوران سلجوقی، گفت: «یکی از ویژگی‌های خاص مسجد جامع ساوه و معماری این دوره، استفاده زیاد از تزئینات آجری است که در کتیبه‌ها و تزئینات مناره و برخی از قسمت‌های مسجد قابل رؤیت است.

وی اظهار کرد: این مسجد در دوره‌های مختلف تاریخی با اضافه شدن تزئینات و معماری خاص هر دوره همچنان به حیات و کارکرد اصلی خود ادامه داد، در دوران پهلوی اول با توجه به رونق مناطق و مساجد مرکز شهر ساوه از جمله مجموعه مسجد انقلاب، به دلیل تراکم جمعیت و مراکز اقتصادی حول آن، برگزاری آئین‌های مذهبی از جمله نماز جمعه از مسجد جامع به مسجد انقلاب واقع در میدان انقلاب این شهر منتقل شد.

رئیس میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی ساوه تصریح کرد: مرمت مسجد در زمان پهلوی دوم با حضور تیمی از متخصصین ایتالیایی آغاز و پس از انقلاب متوقف شد و پس از مدتی مرمت توسط سازمان میراث فرهنگی کشور مجدد در دستور کار قرار گرفت.

کد خبر 5177264

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha