به گزارش خبرنگار مهر، شهاب خدامرادی مسئول حمل و نقل هوشمند ستاد توسعه فناوریهای حوزه فضایی و حمل و نقل پیشرفته معاونت علمی و فناوری امروز در مراسم انعقاد تفاهم نامه همکاری بین این ستاد و اتحادیه سازمانهای حمل و نقل همگانی کشور گزارش کاری درباره فعالیتهای ستاد ارائه کرد.
وی گفت: هم افزایی فعالیتهای مرتبط با حوزه حمل و نقل در بخشهای مختلفی همچون حمل و نقل جادهای، ریلی، هوایی و یکپارچه سازی آنها به کمک فناوریهای فضایی و هوشمندسازی در تعامل با دستگاههای اجرایی ذیربط از ماموریتهای این ستاد به شمار میرود.
خدامرادی در خصوص اتحادیه سازمانهای حمل و نقل همگانی کشور گفت: متولی امور حمل و نقل همگانی در شهرهای با جمعیت کمتر از ۲۰۰ هزار نفر اتحادیه سازمانهای حمل و نقل همگانی کشور است.
وی با بیان اینکه امور بیش از ۹۵ درصد شهرهای کشور توسط این اتحادیه انجام میشود، گفت: «تجهیز، توسعه و نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی شهری»، «بیمه رانندگان فعال در حوزه حمل و نقل درون شهری»، «سوخت خودروهای عمومی»، «شناسایی و ساماندهی وانت بارها»، «مدیریت مراکز معاینه فنی خودروهای سبک سراسر کشور» و «امور مربوط به پایانههای مسافربری» از وظایف اتحادیه سازمانهای حمل و نقل همگانی کشور به شمار میرود.
خدامرادی با تاکید بر اینکه حمل و نقل هوشمند مهمترین عامل رسیدن به شهر هوشمند است، گفت: بر اساس آخرین آمار مولفههای شهر هوشمند شامل انرژی هوشمند، خانه هوشمند، حمل و نقل هوشمند، سلامت هوشمند، دولت الکترونیک و زیرساختهای هوشمند میشود.
مسئول حمل و نقل هوشمند ستاد توسعه فناوریهای حوزه فضایی و حمل و نقل پیشرفته معاونت علمی و فناوری ادامه داد: ستاد توسعه فناوریهای حوزه فضایی و حمل و نقل پیشرفته در زمینه توسعه شهر هوشمند اقداماتی را انجام داده و در این راستا از ظرفیت شرکتهای دانش بنیان بهره برده است.
خدامرادی با بیان اینکه ۱۸۰ شرکت دانش بنیان در حوزه حمل و نقل پیشرفته و فضایی فعالیت میکنند، گفت: تاکنون ۴۱ طرح و تیم استارت آپی در حوزه حمل و نقل هوشمند شهری از سوی این ستاد حمایت شده است.
وی با بیان اینکه تاکنون ۱۰ تفاهم نامه مرتبط با ارگانهای مختلف در حوزه هوشمندسازی منعقد کردهایم گفت: در حال حاضر ۲۰ پروژه جاری و اجرا شده در زمینه هوشمندسازی وجود دارد که از حمایت ستاد برخوردار شدهاند.
به گفته خدامرادی، همچنین هم اکنون ۱۱ شتاب دهنده تخصصی در حوزه هوشمندسازی فعالیت میکنند.
وی ادامه داد: در حال تدوین نقشه راه استفاده از ظرفیتهای بخش هوشمندسازی هستیم که ۵ پروژه در این زمینه در حال اجراست.
خدامرادی با اشاره به دستاوردهای همکاری با ارگانهای مختلف گفت: اکنون موفق شدیم در قالب یک پروژه مستقل سامانه جامع پایش و نظارت ناوگانهای حمل و نقل عمومی (مینی بوس و تاکسی) حمل و نقل بار و ونهای گردشگری، خودروهای rent car کیش را راه اندازی کنیم.
وی ادامه داد: همچنین تدوین نقشه راه هوشمندسازی حمل و نقل کیش و هوشمندسازی خودروهای پلیس جزیره جهت ثبت تخلفات ثابت و متحرک در سواحل کیش با استفاده از ترکیب تصاویر دوربینهای خودرو و پهپادی از دیگر دستاوردهای این ستاد در زمینه هوشمندسازی به شمار میرود.
به گفته وی، از دیگر اقداماتی که توسط ستاد اجرایی شده پیاده سازی پایلوت خودروهای خودران، طراحی و ساخت واگن ملی مترو، طراحی و ساخت اتوبوس برقی، ایجاد و توسعه مراکز نوآوری و توسعه شهر هوشمند محسوب میشود.
در ادامه عبدالله متولی رئیس اتحادیه سازمانهای حمل و نقل همگانی کشور گفت: شهرهای با کمتر از ۱۰۰ هزار نفر جمعیت را شهرهای کم برخوردار میدانیم که این شهرها پتانسیل بالایی برای حمل و نقل عمومی دارند.
به گفته وی، معمولا هوشمند سازی در کلان شهرها اتفاق می افتد اما میتوانیم با استفاده از ظرفیت استارت آپ ها، خدمات هوشمند سازی را در کلانشهرها اجرایی کنیم.
وی با تاکید بر اینکه این موضوع میتواند تحولی در زمینه حمل و نقل عمومی شهرها ایجاد کند، گفت: ۹۳ درصد از شهرهای کشور کمتر از ۱۰۰ هزار نفر جمعیت دارند، و بر اساس مطالعاتی که در زمینه حمل و نقل عمومی و ترافیک انجام داده ایم تاکنون ۲ سامانه در زمینه حمل و نقل هوشمند شهری راه اندازی و به بهره برداری رسیده است.
متولی ادامه داد: به زودی، مجمع اتحادیه سازمانهای حمل و نقل عمومی را برگزار خواهیم کرذ که میتوانیم این فرصت را غنیمت بشماریم و از شرکتهای دانش بنیان فعال در حوزه حمل و نقل دعوت کنیم که در این مجمع محصولات خود را به نمایش بگذارند.
نظر شما