به گزارش خبرنگار مهر، رمان «شهری با میلههای آهنی» نوشته مارک پئیر بهتازگی با ترجمه ابراهیم صدقیانی توسط نشر نو منتشر و راهی بازار نشر شده است. نسخه اصلی اینکتاب سال ۱۹۶۲ در پاریس چاپ شده است.
مارک پئیر نویسنده فرانسوی اینکتاب متولد ۱۹۰۴ در مارسی است و سال ۱۹۸۱ درگذشت. رمان «شهری با میلههای آهنی» او یک اثر ضداستبدادی است.
یکی از حرفهای مهم رمان پیشرو این است که اگر این حکم پذیرفته باشد که ملتها دارای همان حکومتی هستند که شایستگیاش را دارند، آنگاه هر حکومتی، و نیز هرچه بر سر هر ملتی آید مشروع است. اما همواره حتی زیر حکم حکومتِ جور کسانی خواهند بود که نومیدانه زمزمه کنند که به ضرب گلوله از پا درآمدن صد بار بهتر از دست روی دست گذاشتن و آرام نشستن است. در شهری با میلههای آهنی، هیچکس نه انتقادی به زبان میآورد و در آن انتقادی شنیده میشود. همه هم خود را مکلف میدانند طبق انتظار دستگاه حاکم زندگی کنند.
اما یک فرد بهنام لوانتن در اینشهر حضور دارد که چشم باز کرده و محیط پیرامون خود را میبیند و موفق میشود دیگرانی را پیدا کند که مثل خودش شوریده هستند...
رمان «شهری با میلههای آهنی» در ۱۶ فصل نوشته شده است.
در قسمتی از اینکتاب میخوانیم:
بیست قدم دورتر پلکانی در برابرمان ظاهر شد که من هنگام فرود آمدن پلههایش را شمردم. چهاردهپله بود و در پای آن راهرو دیگری که تنگتر میشد و بیشتر به خندقی پرپیچ و خم با سقف کوتاه میماند دهان گشود. برای نفوذ در آن ناگزیر شانه خم کردیم. بوی سنگهای کپکزده که در اثر رطوبت زیرزمین متلاشی شده بود به مشاممان خورد. در این هوای راکد و سنگین، شعله شمعهایمان دیگر نمیلرزید. باری، در این راهرو که عمق چندانی نداشت پنج در به چشم میخورد. دوتای آن طرف راست، دوتای دیگر طرف چپ، و یکی در انتها. دری که در انتهای باریکه راه قرار داشت باز بود، چهار درِ دیگر را با کلید بسته بودند. گوش خواباندیم. کوشیدیم تا از سوراخ کلید که بهسبب زنگاری کهن ضایع شده بود طرف دیگر را ببینیم. البته اینکار کنجکاوی کودکانهای بیش نبود. زیرا از پیش میدانستیم که این مکان اکنون دیگر از هر چیز زندهای تهی است.
لوانتن گفت:
- شاید در این مکان زندانیهای سری را جای میدادهاند. این سلولها از سلولهای دیگر تنگتر است و آشکارا جدا از سایر سلولها ساخته شده است.
اینکتاب با ۱۹۹ صفحه، شمارگان هزار و ۱۰۰ نسخه و قیمت ۷۵ هزار تومان منتشر شده است.
نظر شما