۲۱ تیر ۱۴۰۲، ۱۵:۰۶

رئیس شورای عالی جنگل، مرتع سازمان منابع طبیعی:

حفظ و صیانت از جنگل‌ها باید مورد توجه قرار گیرد

حفظ و صیانت از جنگل‌ها باید مورد توجه قرار گیرد

آستارا- رئیس شورای عالی جنگل، مرتع و آبخیزداری سازمان منابع طبیعی گفت: ساکنان شمال کشور در راستای حفظ و صیانت از جنگل‌ها باید از سیمای ظاهری تا تنوع گیاهی و جانوری آن را مورد توجه قرار دهند.

به گزارش خبرنگار مهر، رسول اشرفی‌پور ظهر چهارشنبه در کارگاه آموزشی نقش مشارکت شهروندی در مدیریت پسماندها در آستارا اظهار کرد: جغرافیای کشور محل تلاقی اقلیم‌های مختلفی است و این منجر شده تا تنوع پوشش گیاهی و مناطق رویشی از شمال تا جنوب و از غرب تا شرق را داشته باشیم.

رئیس شورای عالی جنگل، مرتع و آبخیزداری سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور افزود: یکی از زیباترین و بارزترین این نقاط خطه سرسبز شمال کشور است که از غرب گیلان تا شرق گرگان ادامه می‌یابد و شامل مناطق جلگه‌ای تا مناطق میان بند و بالا بند منطقه البرز است.

وی ادامه داد: به برکت وجود دریای خزر و رشته کوه‌های البرز شرایط آب و هوایی مرطوب و نیمه مرطوب در آستارا و جنگل‌های سرسبز منحصر به فرد هیرکانی را داشته باشیم که به لحاظ خدمات ویژه زیست محیطی که به مردم منطقه می‌دهند در نوع خودشان در بین زیست بوم‌های جنگلی دنیا منحصر به فرد هستند.

اشرفی پور با اشاره به ثبت جهانی جنگل‌های هیرکانی به عنوان میراثی طبیعی افزود: تکلیف ما به عنوان ساکنان شمال کشور در حفظ و صیانت از این داشته‌هایی که در دل جنگل‌ها وجود دارد از سیمای ظاهری تا تنوع گیاهی و جانوری آنها باید مورد توجه باشد.

وی به برخی رفتارهای مخاطره آمیز مانند شکار بی رویه، زمین خواری، قاچاق چوب و فعالیت‌های بی ضابطه معادن و برداشت شن و ماسه از سواحل و معضل زباله که زیست بوم‌های طبیعی و به نوعی چرخه سلامت حیات ما را تحت تأثیر و مخاطره قرار می‌دهد اشاره کرد و گفت: این عوامل تبدیل به مشکلات سلامت برای شهروندان شده که نشان می‌دهد باید به این بخش بیشتر پرداخته شود.

فرهنگ سازی در حفظ منابع طبیعی منجر به برخی اقدام‌های فردی می‌شود

رئیس شورای عالی جنگل، مرتع و آبخیزداری سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور با تاکید بر فرهنگ سازی در راستای حفظ منابع طبیعی که منجر به برخی اقدام‌های فردی می‌شود، تصریح کرد: باید برنامه‌ها و وظایفی تعریف شده برای هر مجموعه و قشری داشته باشیم و در این زمینه برخی نقاط مانند آستارا می‌توانند تبدیل به الگویی برای دیگر نقاط کشور شوند.

وی با اشاره به ظرفیت تشکلهای دولتی و غیردولتی گفت: باید همه این ظرفیت‌ها را شناسایی و بسیج کنیم، یکی از ظرفیت‌ها معلمان هستند که با نقش آموزشی و آگاهی بخشی خود می‌توانند به ارتقای آگاهی عمومی منجر شوند، تفکیک زباله از مبدا، مصرف کمتر پلاستیک و تولید کمتر زباله مسائلی است که سوای مسئولیت ادارات باید آموزش داده شود.

اشرفی پور به طرح پویش مردمی کاشت یک میلیارد اصله نهال اشاره کرد و افزود: این طرح با دستور رئیس جمهور و تاکید مقام معظم رهبری برای تحقق آن با کاشت سه اصله نهال از سوی هر شهروند ایرانی در حال اجراست و منابع طبیعی هم نشان داد که ظرفیت تولید نهال‌های مورد نیاز را دارد.

گفتنی است؛ کارگاه آموزشی نقش مشارکت شهروندی در مدیریت پسماندها با محور اثرهای بهداشتی و زیست محیطی پسماندها با مشارکت سازمان مردم نهاد «امیران پاک ایرانیان» و با حضور جمعی از معلمان و رابطان مدارس آستارا به میزبانی اداره آموزش و پرورش این شهرستان برگزار شد.

تجلیل از معلمان و رابطان برتر مدارس شهرستان آستارا از دیگر بخش‌های این کارگاه آموزشی یک روزه بود.

کد خبر 5834830

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha