۲۸ تیر ۱۴۰۲، ۱۰:۲۹

مهر گزارش می دهد؛

نواخته شدن زنگ دلدادگی در حسینیه کبابی ها/ نذری که ۱۱۰ ساله شد

نواخته شدن زنگ دلدادگی در حسینیه کبابی ها/ نذری که ۱۱۰ ساله شد

بیرجند- در حسینیه قدیمی و تاریخی کبابی های بیرجند برای صد و دهمین سال، مراسم عزاداری ماه محرم برگزار می شود.

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: اگر در محله‌های قدیمی بیرجند سری بزنیم خانه‌های قدیمی و زیبایی را خواهیم دید که بر اساس نیست خالصانه و زیبای صاحب آن وقف بر سید الشهدا (ع) و تبدیل به حسینیه شده است.

در این حسینیه‌ها از سالیان گذشته علم عزای امام حسین (ع) برافراشته می‌شود و مردم در پای چشمه زلال حسینی درس اخلاق و دینداری می‌آموزند.

نمونه این حسینیه‌های زیبا، حسینیه کبابی‌ها (حسینیه ابوالفضلی خیرآباد) است که صاحب آن مرحوم کربلایی غلامرضا کبابی آن را وقف بر عزای سید الشهدا کرد و الان بیش از ۱۱۰ سال است که در ماه محرم در این حسینیه ارزشمند مراسم روضه خوانی برگزار می‌شود.

نواخته شدن زنگ دلدادگی در حسینیه کبابی ها/ نذری که ۱۱۰ ساله شد

آری در حسینیه کبابی‌های بیرجند ساعت عاشقی به وقت محرم کوک شده و با نواخته شدن زنگ دلدادگی گروهی از جوانان و اهالی محل دور هم جمع می‌شوند، نوای چاوشی و مداحی و سینه زنی سر می‌دهند و بر سقف حیاط خانه چادرهایی نصب می‌کنند که سایه بانی برای عاشقان حسینی است.

کوروش کیانی فر از نوادگان مرحوم کربلایی غلامرضا کبابی در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهار کرد: بیش از ۱۱۰ سال است که در این حسینیه در دهه اول ماه محرم مراسم عزاداری برگزار می‌شود و امسال نیز همین برنامه را خواهیم داشت.

وی بیان کرد: ما در روز چهارشنبه اول محرم آئین سیاه پوشان و زدن چادر در محل حسینیه را داریم و از روز پنج شنبه ساعت ۵.۵ به مدت ۱۰ روز عزاداری در این مکان برگزار می‌شود.

کیانی فر که مرحوم کبابی جد چهارم ایشان محسوب می‌شود، گفت: در ابتدا هیئت قدیمی ابوالفضلی در محل حسینیه بوده است ولی بعد تغییر مکان دادند اما فرزندان و نوادگان و نتیجه‌های مرحوم کربلایی غلامرضا کبابی مراسم عزاداری را ادامه دادند.

نتیجه مرحوم کبابی با اشاره به اینکه طبق قول میراث فرهنگی پرده قدیمی تعزیه خوانی این حسینیه که در حال مرمت و تعمیر بوده است نیز تا زمان مراسم عزاداری تحویل داده می‌شود، گفت: امیدواریم طبق هر ساله بتوانیم میزبانان خوبی برای مهمانان اباعبدالله (ع) باشیم.

گفتنی است پرده تعزیه عاشورا این حسینیه در فهرست آثار ملی ثبت شده و این اثر دارای هفت تابلو است که صحنه‌های مختلف روز عاشورا تداعی می‌کند.

این اثر توسط استاد محمد حسین در سال ۱۳۳۸ هجری قمری بر روی پارچه کرباس با رنگ‌های گیاهی به صورت ترکیب نقاشی و مُهر اجرا شده است، بیان کرد: متن پرده تعزیه به فرمایش آقا میرزا ماشاا… طهرانی در سال ۱۳۳۸ اجرا شده است.

کد خبر 5840262

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha