۸ اسفند ۱۴۰۲، ۱۷:۱۲

«با مهر انتخاب کنید»

زهره مشمول

زهره مشمول

خراسان رضوی- «زهره مشمول» به پویش بزرگ انتخاباتی خبرگزاری مهر با عنوان «با مهر انتخاب کنیم؛ کارآمدی و شایسته‌گزینی» پیوست.

استان: خراسان رضوی

حوزه انتخابیه: مشهد و کلات

شعار انتخاباتی: تأمین حقوق مردم، رفع موانع خدمتی، ارتقا سلامت جامعه


پویش بزرگ انتخاباتی خبرگزاری مهر با عنوان «با مهر انتخاب کنیم؛ کارآمدی و شایسته گزینی» تلاش دارد با آماده کردن بستری مناسب برای معرفی داوطلبان نمایندگی دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، گامی در جهت کمک به مردم برای انتخاب اصلح و برگزاری پرشور انتخابات بردارد.

زهره مشمول یکی از داوطلبان نمایندگی دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی است که در زیر رزومه کوتاهی از ایشان و پاسخ‌هایشان به سوالات مهر در دو بخش کشوری و استانی را می‌خوانید:

رزومه: (ما در بحران کرونا ثابت کردیم؛ تا پای جان برای مردم) کارشناس ارشد پرستاری سالمندی از دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی تهران ۱۸ سال خدمت پرستاری بالینی افتخار خدمت بالینی در بخش‌های تنفسی در بحران کرونا مدرس و محقق فعال حوزه سالمندی

سوالات کشوری:

* مهم‌ترین آسیب کارکردی مجلس شورای اسلامی از نگاه شما چیست؟

اجرای صحیح حاکمیت قانون در مجلس شورای اسلامی مستلزم توجه به مقوله‌های عمده و قابل توجهی از قبیل فسادستیزی، گردش نخبگی، شایسته سالاری و شفاف سازی است. مواردی که نه تنها در قالب قوه مققنه مورد توجه قرار نگرفته‌اند، بلکه به واقع و بر اساس اسناد و شواهد متقن می‌توان گفت که در این خصوص کژکارکردی های بنیادینی وجود دارد که ثمره و نتیجه برخواسته از آن اجرای ناصحیح حاکمیت قانون است.

*مجلس برای تقویت نقش نظارتی و تقنینی خود باید دست به چه اقداماتی بزند؟

مسئولین دستگاه‌های نظارتی باید با جدیت تمام و با قاطعیت برخورد کنند و خود را درگیر باندبازی‌ها و ملاحظات سیاسی نکنند. نظارتی که صریح، دقیق و بدون مصلحت اندیشی باشد ضامن عملکرد سالم سازمان‌ها در چارچوب وظایف خود خواهد بود

* نمایندگان چرا نباید اسیر تجمل گرایی شوند و برای پرهیز از این آسیب چه اقداماتی ضرورت دارد؟

مزایای شخصی و دامنه اختیارات گسترده‌ای در ید نمایندگان ملت قرار گرفته است که به نوبه خود تا حد زیادی موجبات فسادهای سازمان‌یافته را فراهم کرده است. به واقع مجموع امتیازات، مزایا و امکاناتی که در اختیار نمایندگان قرار می‌گیرد منجر به آن می‌شود تا اغلب نمایندگان علاقه مند و پیگیر منافع شخصی و متعاقباً موفقیت در انتخابات دوره بعد باشند. متأسفانه برخی از مزایای اعطایی به ایشان ممکن است نماینده را دچار انحرافات اقتصادی کند؛ به طوری که در راستای بیشینه سازی قدرت رو به تزاید خود منافع مادی و شخصی را در اولویت قرار دهند که منجر به ایجاد نوعی فساد سازمان یافته گردد. البته در راستای ممانعت از سو استفاده ایشان (صاحبان زور و زر) در سال ۱۳۹۴ قانون نحوه رسیدگی به دارایی مقامات و کارگزاران کشور به تصویب رسید و در همین راستا قوه قضائیه به عنوان مجری این قانون مکلف به تدوین آئین نامه‌های اجرایی آن شدند اما متأسفانه تاکنون هیچ‌گونه اقدام مؤثر و سازنده‌ای در این خصوص انجام نشده است.

*همکاری و همراهی میان مجلس و سایر قوا و دستگاه‌ها چه تأثیری می‌تواند بر پیشرفت کشور داشته باشد؟ به نظر شما مهم‌ترین تجلی گاه این همراهی و همکاری چیست؟

طبق بیانات مقام معظم رهبری یکی از مشکلات کشور ناهماهنگی مسئولان سه قوّه است که در اداره‌ی کشور مشکل ایجاد می‌کند؛ این دیگر تجربه‌ی سال‌های متمادی ما است. باید همکاری صمیمانه وجود داشته باشد؛ گروکشی و معارضه‌ی بی‌معنا نباید وجود داشته باشد. همکاری صمیمانه با دولت، با دستگاه قضائی، با هر کسی که به نحوی سر و کار دارد؛ برای پیشرفت کارهای درست کشور همکاری کنند البتّه اگر چنانچه آدم خطایی در آن طرف مشاهده می‌کند، باید صریح آن خطا را متذکّر بشود؛ امّا آنجایی که واقعاً جای همکاری است، همکاری کند.

*مسئولیت پذیری در قبال مردم موضوعی است که نمایندگان باید همواره به آن توجه داشته باشند، اگر نمایندگان از این مهم غافل شوند، چه پیامدهای منفی ایجاد خواهد شد؟

قطعاً رفتار مسئولِ مردمی متفاوت‌تر خواهد بود از مسئولی که بنشیند تا گزارش به او برسد. این گزارش پله پله می‌رود تا به گوش مسئول برسد، سپس مدت‌ها طول می‌کشد تا تصمیم لازم اتخاذ شود. اما مسئولی که در بین مردم باشد خیلی سریع می‌تواند برای حل مشکل تصمیم گیری کند. قدرت و سرعت تصمیم گیری در مسئولی که در بین مردم است و زندگی مردمی دارد متفاوت خواهد بود و به مراتب بیشتر خواهد بود، افزود: مثلاً در حوزه بهداشت و درمان مسئولی که به روستاها نرفته و صدای مشکلات مردم را نشنیده است، در چنین شرایطی درد مردم را هم نخواهد فهمید. امروز ما در حوزه درمان روستایی بسیار افت کردیم، علت هم این بوده که مسئولان بهداشت و درمان در ۱۰ سال اخیر در بین مردم در شهرها و روستاهای کوچک نرفته‌اند.

*مردمی بودن یکی از خصیصه‌های مهم هر نماینده باید باشد. یک نماینده چگونه می‌تواند این خصیصه را تحقق بخشد بدون آنکه در ورطه عوام‌زدگی و طرح شعارهای غیر واقع‌بینانه اسیر شود؟

رفتاری که مسئولان دارند باید بیانگر این باشد که در بین مردم بوده و صدای مشکلات آنان را شنیده و به آن‌ها توجه می‌کنند. نباید اینگونه باشد که مشکلات را بشنویم ولی کاری نکنیم، باید مشکلات مردم را پیگیری کنیم. از نظر بنده عمده مردمی بودن به این است که شکل زندگی مسئولان مانند عموم جامعه باشد.

*طبق قانون اساسی یک نماینده در قبال همه مردم ایران مسئولیت دارد، برای تحقق این اصل مهم و جلوگیری از بخش زدگی، باید چه مواردی مد نظر قرار گیرد؟

طبق فرمایش مقام معظم رهبری نماینده‌ی انقلابی آن کسی است که جَوزده نمی‌شود. شما یک قانون را تصویب کردید، به نظر شما قانون درستی هم بوده، یک عدّه‌ای مخالفت کردند، البتّه طبیعت کار این است که نگاه کنید ببینید آیا این مخالفین منطق درستی دارند یا ندارند؛ اگر منطق درستی داشتند البتّه می‌پذیرید، اگر منطق درستی نداشتند بِایستید؛ بگویید بله، من تصویب کردم این قانون را، پایش هم می‌ایستم. اینکه در سایت‌ها و در فضای مجازی و مانند اینها علیه مجلس و علیه مجموعه، علیه این قانون جنجال کنند، نباید شما را به زانو دربیاورد؛ یکی از خصوصیّات نماینده‌ی انقلابی این است.

زهره مشمول

کد خبر 6039245

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha