ابوالفضل نوری در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: با توجه به شرایط توپوگرافی و دخالتهای انسانی در حوزه های آبخیز استان دارای مشکل فرسایش شدید خاک و هدر رفتن منابع آب است که این عوامل حداقل یک میلیون و 700 هزار هکتار ا از عرصه های آبخیز استان را تخریب کرده است.
وی با بیان اینکه هدف آبخیزداری کنترل رواناب ها است اظهارداشت: عرصه های آبخیز با این فرسایش خاک و هدر رفت منابع آب، میزان قابل توجهی از پتانسیل های مختلف خود را در زمینه های مختلف کشاورزی ، منابع طبیعی و ...را از دست داده اند.
نوری با اشاره به اینکه استان مرکزی با سطحی معادل دو میلیون و 900 هزار هکتار دارای هشت حوزه آبخیز است خاطرنشان کرد: حوزه های آبخیز استان شامل قره چای ، قمرود ، میقان ، دز ، خشکرود ، شور ، کرخه و کویر کاشان بوده که تخریب شده اند.
وی با بیان اینکه همچنین در در محدوده استان سه سد مخزنی 15 خرداد و الغدیر و کمال صالح وجود دارد گفت: بهترین راه حفاظت از آب و خاک ، جلوگیری از فرسایش خاک و حفظ آبخیزها ، تقویت منابع آب زیر زمینی ، جلوگیری از وقوع سیل های مخرب و ایجاد یک دبی پایدار و دائمی ، کاهش آثار زیان بار خشکسالی ، بهبود شرایط رطوبتی خاک و فراهم شدن شرایط رشد و تقویت پوشش گیاهی ، کاهش تبخیر بارش ها حفظ کیفیت آب و کاهش آلودگی آب می باشد.
معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی افزود: در سال جاری از محل اعتبارات استانی تنها هفت هزار هکتار از حوزه های آبخیز استان زیر پوشش فعالیتهای اجرایی آبخیزداری قرار می گیرد که در صورت تخصیص اعتبار پروژه ها در قالب 16 حوزه آبخیز شامل عملیات مکانیکی (بند خاکی ، بند گابیونی ، بند سنگی ملاتی ، بند های خشکه چین و مرمت سازه های مکانیکی ) به اجرا در خواهد آمد.
وی اظهار داشت : با اجرای این پروژه ها حدود یک میلیون متر مکعب از روان های سطحی کنترل و عمدتا جذب سفره آب زیر زمینی می گردیده و حدود 20 هزار تن از رسوبات در مواقع سیلابی توسط این اقدامات کنترل خواهد شد
نوری اظهار داشت: تا کنون با اجرای عملیات آبخیزداری اقداماتی از قبیل مکانیکی ، بیومکانیکی و بیولوژیکی حدود 973 هزار هکتار از حوزه های آبخیزداری استان زیر پوشش اقدامات آبخیزداری قرار گرفته است.
نوری گفت: سالیانه 101 میلیون متر مکعب از روان آبهای استان با این اقدامات آبخیزداری کنترل می شودو تاکنون بر ای 3000 نفر اشتغالزایی انجام شده است .
نظر شما