۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۹، ۱۲:۱۴

در سمپوزیوم بین‌المللی سازی مطرح شد؛

یادگیری نحوه زندگی با کرونا تغییر اصلی بین‌المللی سازی آموزش عالی

یادگیری نحوه زندگی با کرونا تغییر اصلی بین‌المللی سازی آموزش عالی

چگونگی تغییر در سیاست و خط‌مشی بین‌المللی سازی آموزش عالی در دوران کرونا و پساکرونا در سمپوزیوم- وبینار بین‌المللی سازی آموزش عالی در دوران بحران کرونا دانشگاه علوم پزشکی تهران بررسی شد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه علوم پزشکی تهران، دکتر محمدحسین نکوفر، مدیر روابط بین‌الملل دانشگاه علوم پزشکی تهران در حاشیه روز نخست سمپوزیوم- وبینار بین‌المللی سازی آموزش عالی در دوران بحران کرونا، گفت: سابقه این سمپوزیوم به سمینار بین‌المللی سازی آموزش عالی در سال ۹۶ مربوط می‌شود که طی آن با حضور تعداد قابل‌توجهی از دانشگاه‌های ایرانی و مدعوین خارجی، تئوری‌های بین‌المللی سازی آموزش عالی به بحث و تبادل‌نظر گذاشته شد و شبکه ارتباطی از اساتید و صاحب‌نظران این حوزه از اقصی نقاط جهان شکل گرفت.

وی با اشاره به اهمیت پرداختن به مهم‌ترین موضوعات آموزشی عالی در جهان، تحت تأثیر شیوع و همه‌گیری ویروس COVID-۱۹، اظهار داشت: در دوران کرونا با تکیه بر اهمیت رعایت فاصله اجتماعی در جوامع و کاهش رفت‌وآمدها و گردهمایی‌های بین‌المللی، مدل و رفتار بین‌المللی سازی در جهان تغییر می‌کند که این موضوع اهمیت تحلیل و بررسی شرایط فعلی برای همسوسازی دانشگاه‌ها و مراکز علمی در سطح جهان و شناخت تئوری‌ها و سیاست‌های بین‌المللی سازی آموزش عالی در دوران کرونا و پساکرونا را نشان می‌دهد.

مدیر روابط بین‌الملل دانشگاه علوم پزشکی تهران تصریح کرد: این سمپوزیوم دارای دو جنبه عمومی و تخصصی برای آموزش عالی و علوم پزشکی است و در قالب پنج پنل، هر پنل به مدت سه ساعت و با حضور حداقل پنج سخنران و یک مدیر برگزار می‌شود.

همکاری ۴۴ سخنران از ۲۸ دانشگاه و موسسه از ایران و ۲۰ کشور

نکوفر از مشارکت و همکاری ۴۴ سخنران و پنلیست صاحب‌نظر و مطرح از ۲۸ دانشگاه و موسسه از ایران و ۲۰ کشور در این رویداد بین‌المللی خبر داد و بیان داشت: در هر پنل حداقل یک سخنران معروف جهانی از ایران حضور دارد.

وی اضافه کرد: سخنرانان بین‌المللی از کشورهای ایران، کانادا، اسپانیا، استرالیا، جمهوری چک، یونان، مالزی، تایلند، چین، فنلاند، آلمان، آمریکا، هنگ‌کنگ، ایتالیا، تانزانیا، هلند، سوییس، اندونزی، عراق و بریتانیا خواهند بود که برخی از آن‌ها در سمینار بین‌المللی سازی آموزش عالی (IHE Seminar) حضور فعال داشته‌اند و بعضی دیگر نیز به عنوان شرکا و یا استاد مدعو بین‌المللی با دانشگاه همکاری می‌کنند.

مدیر روابط بین‌الملل دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه طی پنل نخست و روز اول به صورت تئوریک و وسیع به چگونگی تغییر در سیاست و خط‌مشی بین‌المللی سازی آموزش عالی در دوران کرونا و پساکرونا (شرایط نرمال جدید یا کرونا-همزیستی) پرداخته می‌شود، گفت: با توجه به اینکه در مقوله شیوع و همه‌گیری کرونا، مسائل و چالش‌های بین‌المللی سازی مؤسسات آموزش عالی در سراسر جهان مشابه بوده، شرکت‌کنندگان در نخستین پنل، به بحث و تبادل‌نظر پیرامون تغییراتی می‌پردازند که در این شرایط می‌تواند به تداوم بین‌المللی سازی بیانجامد.

تغییرات اساسی در بین‌المللی سازی با شیوع کرونا

وی افزود: در میان سخنرانان این پنل کسانی حضور دارند که تغییرات اساسی در بین‌المللی سازی، با شیوع کرونا و دوره نرمال جدید (New Normal) را پیش‌بینی می‌کنند و اصطلاح جدیدی با عنوان حقیقت در حال تکامل (Evolving Reality) را وارد این عرصه کرده و معتقد بر شناخت بیشتر پدیده کرونا و یادگیری نحوه زندگی با آن (کرونا- همزیستی) هستند.

نکوفر فرصت‌ها و تهدیدهای اجرای آموزش الکترونیک (E-Learning) در شرایط کرونا برای اساتید و دانشجویان را موضوع روز دوم این سمپوزیوم دانست و گفت: آموزش الکترونیک، محور و هسته اصلی بین‌المللی سازی آموزش عالی در دوران کرونا است و مباحثی چون زیرساخت‌های مجازی‌سازی آموزش، ایمنی محتوای آموزشی مورد تدریس در کلاس‌های مجازی، میزان آشنایی اساتید و مدرسان با آموزش الکترونیک، نحوه مدیریت کلاس‌های مجازی و آنلاین و چگونگی برگزاری آزمون‌های مجازی در این پنل به بحث و تبادل‌نظر گذاشته می‌شود.

فرصت‌ها و تهدیدهای اجرای آموزش الکترونیک در شرایط کرونا

مدیر روابط بین‌الملل دانشگاه علوم پزشکی تهران افزود: در این پنل همچنین مدعوین از کشورهایی چون چین که زودتر با این پدیده درگیر شده‌اند، تجارب خود در خصوص آموزش الکترونیک را در اختیار دیگر شرکت‌کنندگان قرار می‌دهند.

وی با اشاره به اینکه پنل روز سوم شامل سه زیرپنل هم‌زمان با تمرکز بر چالش‌های آموزشی رشته‌های پزشکی، دندانپزشکی، بهداشت و دیگر رشته‌های علوم پزشکی در پساکرونا و شرایط نرمال جدید است، اضافه کرد: در زیرپنل پزشکی، قسمتی به مسائل فیزیوتراپی اختصاص یافته ضمن اینکه به چالش‌های آموزش بالینی و عملی به عنوان یکی از موضوعات اصلی در آموزش پزشکی پرداخته خواهد شد.

چالش‌های آموزش دندانپزشکی در دوران کرونا

نکوفر ادامه داد: چالش‌های آموزش دندانپزشکی در این دوران به دلیل سر و کار داشتن دندانپزشکان با حفره دهان و احتمال بالای انتقال بیماری نیز از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

وی از اختصاص بخشی از هر پنل به بحث (Discussion Panel) و پرسش و پاسخ خبر داد و تصریح کرد: غیر از ۳۴ سخنران و پنلیست خارجی حاضر در سمپوزیوم-وبینار بین‌المللی سازی آموزش عالی، نهادها و دانشگاه‌هایی از چین، تایوان، آلمان، آمریکا و آفریقا از برگزاری این برنامه پشتیبانی و افرادی را جهت مشارکت در پنل بحث معرفی کرده‌اند.

مدیر روابط بین‌الملل مدیر روابط بین‌الملل دانشگاه علوم پزشکی تهران مجموع ثبت‌نام کنندگان سمپوزیوم بین‌المللی سازی آموزش عالی در دوران بحران کرونا را نزدیک به یک هزار نفر از ۵۵ کشور اعلام کرد.

وی با تأکید بر اینکه سمپوزیوم مذکور طی ۲۹ تا ۳۱ اردیبهشت ۹۹ از ساعت ۴:۳۰ عصر به وقت ایران، معادل ۱۲ بعدازظهرGMT تحت برنامه ZOOM برگزار می‌شود و گفت: اعضای هیأت‌علمی دانشگاه با شرکت در این سمپوزیوم-وبینار امتیاز توانمندسازی آموزشی و کارشناسان حوزه‌های بین‌الملل، آموزش و پژوهش نیز امتیاز آموزش ضمن خدمت دریافت خواهند کرد.

کد خبر 4929425

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha