خبرگزاری مهر -گروه هنر-علیرضا سعیدی؛ فرآیند تولید و ارائه آثار و محصولات موسیقایی و حاشیههای ریز و درشت دنیای موسیقی طی سالهای اخیر تبدیل به «فرصت» و «چالش» مهم و جالب توجهی شد که بسیاری از دستاندرکاران و فعالان عرصه موسیقی را بر آن داشت تا فارغ از رسانههای رسمی به ارائه و انعکاس فعالیتهای موسیقایی خود در بسترهای متنوع «فضای مجازی» بپردازند و در این مسیر بسیار مهم و مؤثر بر افکار عمومی جامعه، حضور چشمگیری داشته باشند. حضوری که بعضاً برای آنها دربرگیرنده اتفاقات مبارک و ارزشمندی در جهت معرفی خود و محصولات موسیقاییشان شد و در برخی موارد هم باعث دردسرهای زیادی شد که میتواند در ابعاد مختلف اجتماعی و فرهنگیاش مورد بررسی و واکاوی بیشتری قرار گیرد.
شرایطی دارای اهمیت که اکنون نمتوان به راحتی از آنچه در این بستر رسانهای روی میدهد، بیتفاوت گذشت. چارچوبی دارای چالش و پر از فراز و نشیبهای عجیب و غریب که تبدیل به اقیانوس پهناور و بیانتهایی شده که هر چه قدر در آن حضور داشته باشیم، بیشتر متوجه ابعاد پیچیده آن میشویم. شرایطی که در دنیای موسیقی فرآیند بسیار پررنگی دارد و تقریباً تمامی فعالان موسیقی را برآن داشته تا در این راه پر پیچ و خم اما جذاب برای مخاطب، به معرفی و به اصطلاح بیگانه «پرزنت» محصولات و دیدگاههای خود بپردازند. شرایطی که شاید بیان بسیاری از آنها در قالب رسمی خبرگزاریها و رسانههای رسمی کشور جایگاهی نداشته باشد اما دربرگیرنده ابعادی است که میتواند برای طرفداران و دوستداران موسیقی مشتمل بر رویدادهای مکتوب و تصویر جالب توجهی باشد.
اتفاقاً ظهور و بروز چنین شرایطی است که هم موجب رشد و تولید اخبار و نوشتارها و تصویرهای به اصطلاح «زرد» و «غیرقابل انتشار در رسانههای رسمی» شده و هم ایجادکننده فضای رقابتی بین رسانههای رسمی و رسانههای فعال در فضای مجازی شده است که این مسائل نیز دربرگیرنده ملاحظات فراوانی است. ملاحظاتی که رجوع به آنها میتواند ویترین حواشی و اظهارنظرهایی باشد که رجوع به آنها با در نظر گرفتن ملاحظات و باید و نبایدهایش امری اجتنابناپذیر است.
«یک هفته با فضای مجازی موسیقی» عنوان سلسله گزارشهای هفتگی سرویس هنر خبرگزاری مهر برای مرور متن و حاشیه منتخب رویدادهای موسیقایی از پنجره فضای مجازی است که روزهای پایانی هر هفته با استفاده از مطالب منتشر شده هنرمندان و فعالان عرصه موسیقی کشورمان در بسترهای مختلف فضای مجازی پیش روی مخاطبان قرار میگیرد.
محمدعلی بهمنی؛ بدرود آقای غزل ایرانی و یک نکته مهم...
درگذشت محمدعلی بهمنی شاعر و پژوهشگر پیشگام کشورمان یکی از اتفاقات مهم عرصه ادبیات و موسیقی در هفته اخیر بود که تا چند روز فضای فرهنگی هنری کشور را تحت تأثیر قرار داد و بسیاری از هنرمندان عرصه موسیقی، نویسندگان، شاعران و مدیران فرهنگی در پستها و استوری های مختلف نسبت به مرگ این شاعر ارزنده کشورمان ابراز همدردی کردند.
حجم انتشار مطالب و پیام تسلیتهای مجازی در پی درگذشت مرحوم بهمنی به حدی زیاد بود که بسیاری از اهالی رسانه گمان میکردند در مراسم تشییع این شاعر فقید در تهران تعداد زیادی از خوانندگان و هنرمندان موسیقی حضور پررنگی داشته باشند که متأسفانه خلاف آن انجام شد و تعداد کمتری از هنرمندان این عرصه در مراسم تشییع پیکر مرحوم بهمنی حضور پیدا کردند.
فرآیندی که موجب شد برخی از کاربران نسبت به این استقبال اندک واکنشهای متفاوتی داشته باشند؛ واکنشهایی که در برخی از استوری ها و پستها با لحن تند و کنایه آمیزی همراه بود و موید این نکته بود که ای کاش این ابراز همدردی و پیام تسلیتها نمود خود را در مراسم تشییع نشان میداد.
حسین فخری؛ نوحههای امام حسین (ع) را با ساز نخوانید
کربلایی حسین فخری از مداحان صاحب سبک و پرمخاطب حضرت سیدالشهدا (ع) در منطقه خوزستان که طی دهههای گذشته نوحههای ماندگار و شورآفرینی را در عرصه مختلف پیش روی ارادتمندان اهل بیت (ع) قرار داده است، چندی پیش بود که در صفحات مجازی اش بخشی از گفت و گوی خود با خبرگزاری صدا و سیما مبنی بر استفاده نکردن از موسیقی در نوحههایش را منتشر کرد.
وی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، با تاکید بر استفاده نکردن از موسیقی در نوحهها اظهار کرد: متأسفانه چندین سال است نوحههای امام حسینی را با ساز میخوانند و آن را با موسیقی تلفیق میکنند که من مخالف این قضایا هستم. اگر کسی میخواهد سرود و ترانه بخواند اشکال ندارد ولی نوحهای که خوانده میشود اگر روی آن آهنگ گذاشته شود زیبا نیست، آن قداست خود را از دست میدهد و دور از شأن ائمه اطهار (ع) است.
این مداح شناخته شده با یادآوری اینکه هیچ مشکلی با ساز و آواز و خواندن ترانه ندارد، گفت: انتخاب من نوحه خوانی برای امام حسین (ع) بوده و اگر قرار بود با موسیقی پیش بروم خواننده ترانه میشدم که هیچ اشکالی هم نداشت. بسیاری از آهنگسازها به من پیشنهاد همکاری داده اند که نوحه امام حسین (ع) را با موسیقی تلفیق کنم ولی من پیشنهاد آنها را رد و مسیر امام حسین (ع) و نوحه خوانی را انتخاب کردم.
وی در ادامه با اشاره به کسانی که روی برخی نوحههای او مثل نوحه «دشنه بر لب تشنه» موسیقی گذاشته و منتشر کرده اند، بیان کرد: در ابتدا از دست آن فرد که این کار را کرده بود ناراحت شدم که چرا بدون اجازه دست به چنین کاری زده ولی بعد از صحبتهای آن فرد متوجه شدم او هم این کار را دلی انجام داده و عمدی در کار نبوده است، هرچند امیدوارم دیگر کسی این کار را با نوحههای بنده انجام ندهد چون این کار شایسته ای نیست و دور از شأن اهل بیت (ع) است.
احسان خواجه امیری؛ با بابا مثل قدیما باهم آواز خواندیم
احسان خواجه امیری خواننده موسیقی پاپ که طی ماههای گذشته به شدت کم کارتر از روزهای اوج خود شده است، طی روزهای گذشته بود که با انتشار عکسی از خود و پدرش حسین خواجه امیری (ایرج) از آوازخوانی همراه با او سخن گفت.
در متن منتشر شده از سوی احسان خواجه امیری آمده بود: «دیشب با بابا مثل قدیما با هم آواز خواندیم و کلی موزیک گوش کردیم. خدا عزیزانمان را برای ما نگه دارد و سایه شأن بالای سرما باشد.
پدرم پیرشده و پیری خیلی دلگیر است.»
سامان احتشامی؛ تولید پروژه جدید آغاز شد
سامان احتشامی نوازنده و آهنگساز که طی یکی دو سال اخیر به واسطه حضور در برنامههای مختلف شبکه نمایش خانگی و شیوه خاص اجرای کنسرتهایش با محبوبیت بیشتری مواجه شده، طی روزهای گذشته بود که با انتشار تصاویری از نوازندگی خود به تازهترین فعالیت موسیقایی اش اشاره کرد.
وی نوشت: «بیش از سه سال روی کتابی کار میکنیم به نام «۱۰ ثر از سامان احتشامی برای پیانو»، نت نویسی این کتاب توسط فرزاد بوستانچی انجام شده است.
مهم این است که نتهای کتاب با اجراهای من یکی باشد و تمام زینتهای موسیقی ایرانی که با پیانو قابل اجراست برای راهنمایی بیشتر هنرجویان و علاقه مندان این کتاب در آن گنجانده شده باشد.
هم اکنون مشغول ضبط نهایی فیلم نوازندگی آثار هستیم که توسط محی نیکو انجام میشود و امیدوارم به زودی کتابی در خور شخصیت موسیقی ایران و ایرانیان منتشر کنیم.»
محسن ابراهیم زاده؛ انتشار یک قطعه جدید به نام «دلتنگی»
محسن ابراهیم زاده خواننده موسیقی پاپ هم در این چند وقت با وجود درگیریهایی که با مارکتینگ فعلی موسیقی داشت، اقدام به انتشار یک تک آهنگ جدید به نام «دلتنگی» کرد.
وی به بهانه انتشار این تک آهنگ در صفحه شخصی خود نوشت: «مگر میشود آدم نفس بکشد و دلتنگ نباشد. برای هر آدمی جای خالی یک نفر در زندگی همیشه درد میکند.
دلتنگی شاید در اشکال مختلف فرق داشته باشد اما در نهایت یک درد مشترک برای همه ما آدمها است. امیدوارم این قطعه شریک لحظههای دلتنگی شما باشد.»
برای شنیدن قطعه «دلتنگی» به خوانندگی محسن ابراهیم زاده اینجا را کلیک کنید.
نظر شما