۳۰ مهر ۱۳۹۱، ۱۳:۱۳

مهر گزارش می‌دهد؛

نقش نگارینه‌ها بر زمین ماند/ 3میلیون جمعیت البرز و تنها 4 نگارخانه

نقش نگارینه‌ها بر زمین ماند/ 3میلیون جمعیت البرز و تنها 4 نگارخانه

کرج – خبرگزاری مهر: جمعیت سه میلیونی البرز در حالی شاهد کمبود سرانه های فرهنگی در بخش های مختلف است که سهمش از وجود نگارخانه ها تنها 4نگارخانه محقر است؛ نگارخانه هایی محدود که ظرفیت به نمایش گذاشتن هنر هنرمندان این سرزمین را نداشته و آنها را روانه پایتخت می کند.

به گزارش خبرنگارمهر، فضایی دنج و آرام، با نورپردازی ویژه و صدای موسیقی دلنشینی که  گوش را می نوازد و مخاطبان را به تماشای مجموعه ای از آثار هنری دعوت می کند؛ گاهی تصاویری قاب شده از لنزدوربین، گاهی آثار تجسمی منقش به تصاویر اسلیمی و گاه سفالینه های دست ساز از هنرمندان، مجموعه آثار چشم نوازی  را در نگارخانه ها به تصویر می کشد و اینگونه نگارخانه ها آیینه تمام نمای عرصه هنرهای تجسمی می شود و مامنی برای رونق فعالیت های هنری؛ اما متاسفانه خلاء این مکان ها همچون سایر خلاء های فرهنگی دراستان البرز به چشم می آید.

نام هایی که از هنرمندان این استان در گالرهای بنام پایتخت بر روی آثار هنری به ثبت می رسد خود  فریادی است بر کمبودهای این حوزه در استان البرز؛ آری نقش نگارینه ها دراین استان سالهاست از چشم مسئولان امرنادیده انگاشته شده است.

در حال حاضر سهم جمعیت قریب به سه میلیون نفری در استان البرز تنها چهار گالری است یعنی به ازای هر یک میلیون نفر یک گالری که این رقم در مقایسه با تعداد گالری ها در سایراستانها به هیچ عنوان زیبنده و حتی درخور شهر هنرمندان البرز نیست.

ازاین رو یا باید شاهد به نمایش درآمدن آثار هنری در نگارخانه های پایتخت باشیم یا هنرمندان شهرمان در مکان هایی مثل کافی شاپ ها آثار خود را به معرض نمایش بگذارند.

اما شاید تنها نقش نگارخانه ها در به نمایش گذاشتن آثار هنرمندان خلاصه نشود و کارکردهای دیگری نظیر رونق اقتصادی نیز در آن نمود عینی پیدا کند؛ آنچه تحت عنوان اقتصاد و هنر از آن یاد می شود.

درواقع هنرمندان با عرضه آثار خود در نگارخانه ها موجبات به چرخه درآمدن فعالیت های اقتصادی و ورونق آن را از طریق فروش هنرهای تجسمی و...فراهم خواهند آورد؛ اما دراستان البرز حتی تعبیه مکان های متعددی در نقاط مختلف شهر و شهرستانها مورد غفلت قرار گرفته است چه برسد به کارکرد های دیگر آن نظیر فروش و...

شهریورماه سال 87 بود که خبر تاسیس نگارخانه تخصصی در اداره فرهنگ وارشاد اسلامی کرج رسانه ای شد، نگارخانه تخصصی مجتمع مطهری؛ این مجتمع فرهنگی که بعد ها همان اداره کل فرهنگ و ارشاد البرز نام گرفت سال گذشته یک نگارخانه در فضای کوچک طبقه زیرین این اداره را با عنوان نگارخانه " فجر" به خود اختصاص داد. " نگارخانه جلوه" نیز به تازگی در اداره فرهنگ وارشاد شهرستان کرج ایجاد شده که البته آن هم جلوه گری چندانی برای هنرمندان این شهرستان ندارد، نگارخانه " سوره حوزه هنری" درکنار نگارخانه "ایوان سپید" که زیر نظر اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی فعالیت دارد عنوان چهار نگارخانه ای هستند که آثار محدود نقاشی در آن به نمایش گذاشته می شود و اغلب هم هنرمندان ترجیح می دهند کارهای ارزشمند خود را در مکان های دیگری به نمایش بگذارند.

نگارخانه هایی که مدیران عرصه هنری از آنها به عنوان کم نظیر ترین ها یاد می کنند در حالی که این استان نگارخانه درخوری ندارد تا کم نظیرترین باشد.

 تنها مروری  بر دهمین دوسالانه ملی سفال معاصر ایران مهرماه سال گذشته در فرهنگسرای کومش سمنان  و آنچه در موزه امام علی (ع) تهران از میان 375 اثر صاحب نام به نمایش درآمد که 205 اثر از بین آنها  به هنرمندان استان البرز و شهر کرج اختصاص داشت گواه بر این ادعا است که هنرمندان این عرصه هم همچون سایر هنرمندان پایتخت را برای به نمایش درآمدن آثارشان برگزیده اند.

کم لطفی مسئولان به این حوزه شاید موجب شده است تا هنرمندان بی شماری همچون مرحوم بیجاد که از هنرمندان بنام تجسمی کشور محسوب می شد درکنج خانه شان آثار هنری را خلق و در گالری های پایتخت عرضه کنند؛ اکنون بی شمارند هنرمندان تجسمی که مکان مناسب و درخوری برای عرضه هنرشان دراین استان ندارند.

این کمبود صد البته در شهرستانهای استان البرز نیز بسیار مشهود تر است و نگاه جدی را از سوی مسئولان امر می طلبد.

مدیرکل هنرهای تجسمی پیش تر با تاکید بر حمایت از نگارخانه ها گفته بود: مرکز هنرهای تجسمی در جهت فعالیت پویا تر نگارخانه ها حمایت های لازم را در حد امکان انجام می دهد و تعداد نگارخانه ها با روند رو به افزایشی گسترش پیدا خواهند کرد و در استان ها نیز بیش از 70 نگارخانه در حال حاضر فعالیت دارند.

 وی افزوده بود: البته هنوز تعدادی از استانها فاقد نگارخانه هستند و هنرمندان جوان شهرستانی فضایی برای ارائه آثارشان ندارندکه این خلاء نیز باید مرتفع گردد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد البرز در گفتگو با خبرنگار مهر دراین رابطه اظهار داشت: تعداد نگارخانه های موجود واقعا پاسخگوی هنرمندان شهر نیست.

مجتبی ابراهیمی افزود: باید اعتبارات فرهنگی استان به سمتی برود که بتوان تعداد نگارخانه را افزایش داد و از هنر هنرمندان این منطقه به نحو مطلوب بهره برد.

وی با اشاره به سر زدن مجموعه این اداره کل در چند ماه گذشته به شماری از هنرمندان اظهار داشت: اغلب آن ها از موضوع کمبود نگارخانه به عنوان دغدغه یاد کرده اند.

ابراهیمی با تاکید بر اینکه در منزل بسیاری از این هنرمندان آثار گرانبهایی تا چند صد میلیون تومان نیز نگهداری می شود ابراز امیدواری کرد سریع تر با جذب اعتبارات فرهنگی بتوان از این آثار نگهداری مناسب کرده و آنها را به معرض نمایش گذاشت.

آری آنچه تحت عنوان اکسپوی از آن یاد می شود فقط اختصاص به پایتخت دارد و سهم هنرمندان البرز تنها یدک کشی آثار هنریشان و عرضه آن در گالری های بنام پایتخت است، امید می رود مسئولان فرهنگی استان در راستای ایجاد زیرساخت های فرهنگی گامی در جهت افزایش تعداد نگارخانه ها در استان البرز و شهرستانهای پیرامونی آن بردارند.

.......................

سپیده غفاری

کد خبر 1724724

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha