۲۱ خرداد ۱۳۹۹، ۱۳:۱۹

رئیس جهاد کشاورزی استان یزد:

کرونا ۲۱۰ میلیارد تومان به کشاورزی و دامداری یزد ضرر زد

کرونا ۲۱۰ میلیارد تومان به کشاورزی و دامداری یزد ضرر زد

یزد ـ رئیس جهاد کشاورزی استان یزد گفت: بر اساس برآوردهای انجام شده در ۷۰ روز اول سال جاری، کرونا ۲۱۰ میلیارد تومان به بخش‌های مختلف کشاورزی و دامداری یزد ضرر وارد کرده است.

به گزارش خبرنگار مهر، سید جمال سجادی پور، پیش از ظهر چهارشنبه در نشست آنلاین خانه مطبوعات یزد با اشاره به فرا رسیدن هفته جهاد کشاورزی اظهار داشت: در این هفته ۴۶ پروژه با سرمایه گذاری ۵۰۳ میلیارد ریال افتتاح و بهره برداری می‌شود که ۱۹۲ میلیارد ریال از این میزان سرمایه گذاری دولتی و بقیه منابع بانکی و آورده سرمایه گذاران است.

وی افزود: ۲۸ پروژه از این تعداد مربوط به حوزه آب و خاک از جمله سیستم‌های نوین آبیاری است که با کمک بلاعوض دولت به مبلغ ۱۸.۲ میلیارد تومان بهره برداری می‌شود.

سجادی پور بیان کرد: در زمینه تولیدات دامی نیز ۶ واحد با سرمایه گذاری ۱۰۱ میلیارد ریال، در زمینه تولیدات گیاهی چهار واحد با سرمایه گذاری ۶۸ میلیارد ریال و در زمینه صنایع تبدیلی هشت واحد با ۱۴۰ میلیارد ریال، افتتاح و بهره برداری می‌شود.

رئیس جهاد کشاورزی استان یزد در زمینه وضعیت تأمین نهاده‌های دامی در استان یزد نیز عنوان کرد: کشور ما در زمینه نهاده‌های دامی اعم از جو، ذرت و کنجاله سویا وابسته است و این امر سبب شده که فعالیت دامداران متأثر از تحریم‌ها باشد و برای اینکه بتوانیم از نا پایداری‌های تأمین جلوگیری کنیم، ظرفیت ذخیره سازی نهاده‌های استان را از ۱۲ هزار تن در سال ۹۳ به ۶۰ هزار تن افزایش دادیم که این اقدام کمک قابل توجهی به رفع نیاز دامداران کرد.

سجادی پور یادآور شد: سامانه‌ای با عنوان بازارگاه نیز راه اندازی شد که عرضه کنجاله سویا و از روز گذشته، ذرت از طریق این سامانه انجام می‌شود و تلاش این است که تمام مراحل از طریق این سامانه رصد شود تا شاهد انحراف در زمینه عرضه نهاده‌های دامی نداشته باشیم.

قادر به تأمین تنها ۵۰ درصد کنجاله و ۴۶ درصد ذرت مورد نیاز دامداران و مرغداران یزد هستیم

وی ادامه داد: در مجموع استان یزد در زمین تأمین نهاده‌ها در وضعیت عادی نیست و گرچه سیستم دولتی خوب عمل کرده اما با توجه به اینکه پیش از این ۸۰ درصد نهاده‌ها توسط خود مرغداران و دامداران تأمین می‌شد، دولت اکنون توانسته فقط ۵۰ درصد کنجاله مورد نیاز و ۴۶ درصد ذرت مورد نیاز دامداران و مرغداران را تأمین کند.

رئیس جهاد کشاورزی استان یزد در بخش دیگری از این نشست در مورد تغییر کاربری اراضی کشاورزی در روستاها نیز اظهار داشت: وقتی اراضی در محدوده شهر واقع می‌شود، شهرداری اعمال نظر می‌کند و در روستاها نیز طرح هادی اعمال نظر می‌کند و محدوده طرح هادی مثل محدوده شهر است و بخشداری‌ها و دهیاری‌ها در این زمینه اعمال نظر می‌کنند.

کاهش قابل توجه تغییر کاربری اراضی در خارج از حریم و محدوده شهرهای استان یزد

سجادی پور افزود: جهاد کشاورزی استان یز در اراضی خارج از حریم و محدوده شهرها، دارای گشت و سامانه ۱۳۱ است و به جرأت می‌توان گفت که تغییر کاربری‌ها به دلیل قلع و قمح هایی که انجام شد، به شدت کاهش یافته است و تلاش ما این است که جرایم به اندازه‌ای باشد که برای دلالان و سودجویان بازدارنده باشد.

وی در پاسخ به سوال مهر در مورد وضعیت اراضی تحت پوشش سیستم‌های آبیاری نوین و کمک دولت به بهره برداران کشاورزی در این زمینه اظهار داشت: مجموع اراضی استان ۱۱۵ هزار هکتار است و آنچه در برنامه مطالعاتی بخش کشاورزی باید تحت پوشش سیستم‌های آبیاری نوین قرار می‌گرفت، ۶۰ هزار هکتار بود اما تلاش ما این است که تمام سطوح کشاورزی استان را به این سیستم مجهز کنیم.

سجادی پور افزود: دولت نیز در این زمینه حمایت‌های خوبی داشته و عمده اعتبارات سیستم‌های نوین آبیاری از صندوق توسعه ملی با مجوز مقام معظم رهبری با توجه به مسائل مدیریت و اهمیت آب برداشت شده است.

یزد در جایگاه سیزدهم کشور در زمینه تجهیز به سامانه‌های نوین آبیاری قرار دارد

وی تاکید کرد: یزد در زمینه اجرای سیستم‌های نوین آبیاری در کشور نسبت به اراضی موجود در جایگاه سیزدهم قرار گرفته و در سال ۹۸ بالغ بر ۳ هزار هکتار تحویل پروژه در این زمینه داشته‌ایم.

سجادی پور تصریح کرد: در سال ۹۹ نیز تلاش ما رکورد زنی بالا در این زمینه است زیرا راندمان آبیاری را دو برابر کرده و ارزش زمین را افزایش داده و اطمینان به سرمایه گذاری را ارتقا داده است.

وی یادآور شد: در سال گذشته در بحث سیستم‌های نوین آبیاری، برای تجهیز هر هکتار به سیستم آبیاری قطره‌ای ۱۳ میلیون تومان و سیستم آبیاری کم فشار تا هفت میلیون تومان و امسال ۱۷ میلیون تومان برای سیستم آبیاری قطره‌ای و هفت تا ۱۰ میلیون سیستم آبیاری کم فشار پرداخت شده است.

جذب ۴۳ میلیارد تومان اعتبار بلاعوض ملی برای سیستم‌های نوین آبیاری برای یزد

سجادی پور اظهار داشت: سال گذشته ۴۳ میلیارد تومان اعتبار بلاعوض ملی در زمینه تجهیز اراضی کشاورزی به سیستم‌های نوین آبیاری جذب استان شد.

رئیس جهاد کشاورزی استان یزد در مورد تأثیر کرونا بر بخش کشاورزی نیز اظهار داشت: بر اساس برآوردهای انجام شده در ۷۰ روز اول سال، کرونا ۲۱۰ میلیارد تومان به بخشهای مختلف کشاورزی زیان وارد کرد که بالاترین آن مربوط به مرغ گوشتی با رقم ۴۱ میلیارد ریال بوده و واحدهای تولیدکننده گوشت قرمز نیز ۱۲.۵ میلیارد تومان متضرر شده‌اند.

وی، میزان خسارت‌های وارد شده در بخش تولیدات شیر را ۱۵ میلیارد تومان، گلخانه‌ها ۵۴ میلیارد تومان، دامپزشکی ۴ میلیارد و مرغ تخم گذار ۹.۸ میلیارد تومان اعلام کرد.

کد خبر 4946312

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha