علی عابدی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: این بازارچه ها در ایام نوروز و در قالب ۲۰۰ غرفه دایر و علاوه بر آن ۱۰ سیاه چادر عشایر نیز در این بازارچه ها برپا خواهد شد.
وی با اشاره به نقش اشتغال زایی این بازارچه ها برای مردم این استان تصریح کرد: راه اندازی بازارچه های صنایع دستی علاوه بر معرفی صنایع دستی به مسافران و گردشگران، در ارتقاء سطح معیشت هنرمندان صنایع دستی خراسان شمالی تاثیرگذار است.
این مقام مسئول، صنایع دستی را معرف فرهنگ و هنر هر قومیت دانست و گفت: این استان که به گنجینه فرهنگ ها نیز معروف است، از فرهنگ ها و قومیت های مختلفی تشکیل شده که با معرفی صنایع دستی آن می توان تا حدودی در توسعه استان نقش آفرینی کرد.
عابدی با اشاره به اینكه در ایام نوروز پارسال ۲۴۶ میلیون تومان صنایع دستی به فروش رفته است، اظهار داشت: عمده محصولات به فروش رفته شامل مصنوعات چوبی، نساجی سنتی و تراش سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی بوده است.
وی اضافه کرد: امسال در بازارچه های نوروزی انوع رودوزی های سنتی، گلیم بافی، چادر شب بافی، قالی، قالیچه، سفال، معرق و ... در معرض دید عموم قرار خواهد گرفت.
معاون صنایع دستی اداره كل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان شمالی محل فعالیت این بازارچه ها را در ایام نوروز امسال در دوراهی دشت، آشخانه، منطقه نمونه گردشگری باباامان، حسینیه جاجرمی های بجنورد و شهرهای شیروان و فاروج عنوان كرد.
به گزارش خبرنگار مهر، قالیچه و پشتی تركمنی، گلیم و جاجیم، چادرشب ابریشمی، كلاه كركی، چارق دوزی، پوستین دوزی و زین سازی، لباس های محلی و سنتی كردی و تركمنی از مهمترین صنایع دستی خراسان شمالی محسوب می شوند.
این استان ۸۶۷ هزار نفری با دارا بودن ۸ شهرستان در مسیر جاده آسیایی قرار دارد که همه ساله قریب به ۲۰ میلیون زائر و مسافراز این مسیر تردد می کنند.
نظر شما